SAFEFISH DISH

SAFEFISH DISH

Improve microbial quality and safety of fish [ERA-NET European Project]

Projet coordonné par Françoise Leroi d'IFREMER Nantes
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Personnel de l'unité impliqué dans SAFEFISHDISH/

  • Marie-France Pilet
  • Norman Wiernacz, doctorant

 

Valorisation :

  •  Wiernasz, N., F. Gigout, M. Cardinal, J. Cornet, J. Rohloff, P. Courcoux, E. Vigneau, S. Skírnisdottír, D. Passerini, M.-F. Pilet and F. Leroi 2021. Effect of the manufacturing process on the microbiota, organoleptic properties and volatilome of three salmon-based products. Foods 10(11). https://doi.org/10.3390/foods10112517.
  • Wiernasz, N., F. Leroi, F. Chevalier, J. Cornet, M. Cardinal, J. Rohloff, D. Passerini, S. Skırnisdóttir and M.-F. Pilet 2020. Salmon gravlax biopreservation with lactic acid bacteria: A polyphasic approach to assessing the impact on organoleptic properties, microbial ecosystem and volatilome composition. Frontiers in Microbiology 10(3103). Ranking du JCR: Q2 (JCR® 2019). https://doi.org/10.3389/fmicb.2019.03103.
  • Wiernasz, N., J. Cornet, M. Cardinal, M.-F. Pilet, D. Passerini and F. Leroi 2017. Lactic acid bacteria selection for biopreservation as a part of hurdle technology approach applied on seafood. Frontiers in Marine Science 4: 119. Ranking du JCR: Q1 (JCR® 2018). https://doi.org/10.3389/fmars.2017.00119.

Contact

Marie-France Pilet, UMR SECALIM

Voir aussi

Site internet : www.safefishdish.fr/

Dans ce dossier

Améliorer la qualité microbienne et sensorielle de produits de la mer et d’assurer la sécurité sanitaire de la pêche à la consommation
Amélioration de la qualité et de la sécurité des produits de la mer par la technologie des barrières incluant la biopréservation - Impact sur les écosystèmes microbiens (Directrice de thèse : Marie-France Pilet, co-directrice : Françoise Leroi (Ifremer))
Qualité du saumon fumé versus gravlax de saumon

Date de modification : 17 novembre 2023 | Date de création : 02 octobre 2017 | Rédaction : SG