BIOMICS

BIOMICS

BIOmarkers of bacterial behaviour using OMIC data and mathematicS [Projet inter-régional Bretagne - Pays de la Loire]

Projet piloté par Nabila Haddad de l'UMR SECALIM pour la filière volaille (Pays de la Loire) et Noémie Desriac du LUBEM pour la filière laitière (Bretagne)

Personnel de SECALIM impliqué dans le projet BIOMICS :

  • Nabila Haddad : coordinatrice du projet, filière volaille
  • Jeanne-Marie Membré
  • Sandrine Guillou
  • Benjamin Duqué : doctorant
  • Sandrine Rezé
  • Albert Rossero
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Valorisation :

  • Duqué, B., S. Rezé, A. Rossero, J.-M. Membré, S. Guillou and N. Haddad 2021. Quantification of Campylobacter jejuni gene expression after successive stresses mimicking poultry slaughtering steps. Food Microbiology: 103795. https://doi.org/10.1016/j.fm.2021.103795. Ranking du JCR: Q1 (JCR® 2019). https://doi.org/10.1016/j.fm.2021.103795.
  • Duqué, B., J. Canon, N. Haddad, S. Guillou and J.-M. Membré 2021. Quantitative approach to assess the compliance to a performance objective (PO) of Campylobacter jejuni in poultry meat in France. International Journal of Food Microbiology 336: 108916. Ranking du JCR: Q1 (JCR® 2019). https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2020.108916.
  • Duqué, B., N. Haddad, A. Rossero, J.-M. Membré and S. Guillou 2019. Influence of cell history on the subsequent inactivation of Campylobacter jejuni during cold storage under modified atmosphere. Food Microbiology 84: 103263. Ranking du JCR: Q1. https://doi.org/10.1016/j.fm.2019.103263.
  • Duqué, B., S. Daviaud, S. Guillou, N. Haddad and J.-M. Membré 2018. Quantification of Campylobacter jejuni contamination on chicken carcasses in France. Food Research International 106: 1077-1085. Ranking du JCR: Q1. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2017.12.017.

Contact

Nabila Haddad, UMR SECALIM

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